NFL zabranio Facebook i Twitter
Villanueva je svoj transfer u Detroit prvo objavio na Twitteru

NFL donio odluku

NFL zabranio Facebook i Twitter

Teme:

Vodstvo NFL-a je odlučilo da stane na kraj sve većoj popularnosti socijalnih mreža poput Facebooka i Twittera među igračima NFL-a. Donesena je odluka da igrači ne smiju koristiti ove grupe za objavljivanje informacija u periodu od 90 minuta prije početka utakmice do 90 minuta nakon završetka meča.

Čak se i američki mediji suočavaju s velikm problemom zbog sve veće popularnosti Twittera u SAD-u. Naime sve važnije informacije prvo izađu na ovoj socijalnoj mreži, pa tek onda u novinama ili televiziji. 

Sve je popularnija pojava da se zvijezde američkog sporta oglašavaju čak i za vrijeme trajanja utakmica. Tako je Shaq postavio čak deset poruka za vrijeme trajanja jedne utakmice u prošloj sezoni NBA lige, dok je nedavno cornerback San Diega Antonio Cromartie kažnjen sa 2.500 dolara, jer je na poluvremenu utakmice NFL predsezone napisao na Twitteru status kako je nezadovoljan hranom u klupskoj kuhunji. 

Rookie New Orlensa Malcolm Jenkins je napisao da je potpisao ugovor sa Saintsima, dok je istu stvar učinio i Andre Smith, koji je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa Cinncinati Bengalsima. 

Prvi koji je objavio detalje transfera javno na Twitteru bio je Charlie Villanueva, koji je svoj prelazak iz Bucksa u Pistonse prvo objavio na svom profilu, pa tek drugi dan sazvao press konferenciju na kojoj je objavio detalje svog ugovora novinarima.

Svakako na Twitteru i Facebooku potražite i profil SportSport.ba, postanite naši prijatelji, te se na najbrži mogući način informišite o sportskim dešavanjima u BiH!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.