NHL: Prvaci pred ispadanjem od LA Kingsa

Chicago pred ispadanjem

NHL: Prvaci pred ispadanjem od LA Kingsa

Midhat Šljivak

Hokejaši Los Angeles Kingsa savladali su u četvrtoj utakmici doigravanja Zapadne konferencije aktuelne prvake Chicago Blackhawkse s 5:2, te su došli na korak od plasmana u veliko finale.

Kingse tako samo jedna pobjeda dijeli od velikog finala. Trenutno je u seriji 3:1, a sinoćnji meč su počeli zaista žestoko.

Golovima Muzzina,, Gaborika i Browna su nakon prve trećine imali prednost od 3:0, da bi do kraja golovima Doughtyja i Pearsona potvrdili pobjedu.

Brendon Saad i Bryan Bickell su pogađali za Chicago u ovom susretu, no to je bilo nedovoljno protiv raspoloženih Kingsa.

Zapadna konferencija, finale:

LA Kings - Chicago 5:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti