Nibali: Sada sam među najboljima
Vicenzo Nibali

Nakon trijumfa na Vuelti

Nibali: Sada sam među najboljima

M. Maksimović
Teme:

Talijani su dugo čekali pobjednika na Vuleti.Punih 20 godina je prošlo od kako je Marco Giovannetti slavio na posljednjojod tri velike utrke. Onda je se pojavio Vincenzo Nibali, član Liquigasa.Nibali je prije tri godine slavio slavio na utrci oko Lombardije, ove godine je bio treći na Giru.

Dugo je Nibali bio prije svega odličan vozač na kronometar. Na ovogodišnjoj Vuleti, Nibali je bio najbolji, u tri sedmice koliko se vozilo kroz Španiju nije imao loš dan.


''Ne mogu vjerovati da sam pobjednik Vuelte. Sada sam tu u uskom krugu velikih pobjednika.To je nešto što sam sanjao kao mali'' rekao je Nibali nakon utrke, te je dodao.


''Nije bilo lako.Prije prve etape nisam imao pojma kuda prolazi ruta ovogodišnje Vuelte.Možda je to i bolje. Najteži protivnici su mi bili domaći biciklisti, stvarali su mi puno problema, pogotovo u brdskim etapama, ali sam sve izdržao'' kaže Nibali

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.