Nibali slavio, ali Chaves preuzeo rozu majicu
Foto: EPA

Giro d'Italia 2016

Nibali slavio, ali Chaves preuzeo rozu majicu

S. Bošković

Vincenzo Nibali osvojio je 19. etapu Gira d'Italia, voženu između Pinerola i Risoula.

Današnja etapa bila je klasična planinska i donijela je mnogo iznenađenja i promjena u generalnom plasmanu.
Steven Kruijswijk, vodeći u generalnom plasmanu, je izgubio kontrolu nad biciklom i izletio sa staze, što ga je koštalo roze majice. Zakarin, koji je bio treći u generalnom plasmanu je imao istu nesreću, ali je on odustao potpuno od etape i od Gira. 

Ovakav razvoj događaja su iskoristili Nibali i Chaves koji su se za etapnu pobjedu borili sve do zadnjeg uspona. 

Ipak, Nibali je izveo bijeg i na kraju je u cilj stigao s vremenom od četiri sata, 19 minuta i 54 sekunde. Drugi je bio Nieve s 51 sekundom zaostatka, a 53 sekunde je zaostao Chaves. Kruijswijk je u cilj stigao s gotovo pet minuta zaostatka. 

Velike promjene desile su se i u generalnom plasmanu. Esteban Chaves je pred sutrašnju etapu, na kojoj se odlučuje pobjednik preuzeo rozu majicu, te ima 40 sekundi prednosti nad Nibaliem. Kruijswijk je treći s minutom i pet sekundi zaostatka za vodećim Kolumbijcem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi