Ništa od Volosa, traži se zamjena
Grci su u velikim finansijskim problemima

Hoće li Rijeka napokon biti domaćin ?

Ništa od Volosa, traži se zamjena

M. Maksimović

Međunarodni odbor Mediteranskih igara (MOMI) je na svom sastanku u Parizu u petak donio odluku da se grčkom Volosu oduzme domaćinstvo sljedećih Mediteranskih igara koje su se trebale održati 2013. godine zbog financijskih problema i kašnjenju u radovima. Članovi MOMI-ja su ovu odluku donijeli sa 12 glasova za i jednim protiv.

"Mogu potvrditi da je donesena odluka o selidbi MI 2013. iz Grčke. Još nismo odredili novoga domaćina, ali imamo nekoliko alternativnih mogućnosti, a odluka će biti donesena uskoro", izjavio je predsjednik MOMI-ja Amar Addadi.

Prilikom izbora domaćina MI 2013. prije nešto manje od četiri godine Volos je u završnom glasanju pobijedio Rijeku, pa se kao alternativna zamjena spominje upravo ovaj grad ali riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izjavio je na konferenciji za novinare kako Rijeka nema zatvorenu financijsku konstrukciju za izgradnju potrebnih objekata za organizaciju tog natjecanja.

"Ponudu će, ako službeno stigne, pomno analizirati. Problem je nedostatak stadiona i smještaja koji je trebao biti organiziran u studentskom kampusu za što još nije zatvorena financijska konstrukcija", rekao je Obersnel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.