NLB liga za košarkaše u kolicima

Dva kluba predstavljaju BiH

NLB liga za košarkaše u kolicima

Edmir Škorić

Košarkaški invalidski klub "Zmaj" iz Gradačca, te košarkaško invalidski klub "Sana" iz Sanskog Mosta predstavljat će našu zemlju u Regionalnoj ligi naredne sezone. Takmičenje počinje 3. oktobra ove godine, a završava 10. aprila naredne godine.

Regionalnu ligu za košarkaše u kolicima sačinjavat će ukupno sedam timova, od toga dva predstavnika Bosne i Hercegovine. KIK "Zmaj" iz Gradačca, te KIK "Sana" iz Sanskog Mosta predstavljat će našu zastavu, a osim naših ekipa, takmičit će se Castelvechio-Nordest Gradisca iz Italije, "Slovenija" iz Slovenije, KKI "Vodice" iz Hrvatske, KK "Stela" iz Zagreba (Hrvatska), te KKIK "Vojvodina" iz Novog Sada (Srbija).

Prvo kolo na rasporedu je 03. oktobra ove godine, ukupno će se igrati sedam kola, i svako kolo jedna ekipa će biti slobodna. Međunarodna liga igrat će se po jednokružnom Bergerovom sistemu za sedam ekipa u jednoj grupi. Svaka ekipa odigrat će 6 utakmica u 7 kola, i svaka ekipa jedno kolo organizira.

Finalni turnir na rasporedu je 10. aprila 2010. godine, a Savez paraplegičara Slovenije, kao organizator lige, organizirat će finalni turnir (play off) u dvorani, gdje će se odigrati i finalni turnir NLB Lige. Na finalni turnir plasirat će se prvih šest ekipa u regularnom dijelu prvenstva. U redovitom dijelu prvenstva bit će odigrana 21 utakmica, a zajedno sa finalnim turnirom odigrat će se ukupno 24 utakmice.

Raspored prvenstva:

1. kolo:
Castelvechio - KIK Zmaj
KK Stela - KKIK Vojvodina
KIK Sana - KKI Vodice
Slobodna ekipa: Slovenija
Organizator kola: Castelvechio

2. kolo:
KKI Vodice - Slovenija
KIK Zmaj - KK Stela
KKIK Vojdvoina - KIK Sana
Slobodna ekipa: Castelvechio
Organizator kola: KKI Vodice

3. kolo:
KKIK Vojvodina - KKI Vodice
KIK Zmaj - Slovenija
Castelvechio - KIK Sana
Slobodna ekipa: KK Stela
Organizator kola: KKIK Vojvodina

4.kolo:
Slovenija - KIK Sana
KKI Vodice - KK Stela
KKIK Vojvodina - Castelvechio
Slobodna ekipa: KIK Zmaj
Organizator kola: Slovenija

5. kolo:
KK Stela - Castelvechio
KIK Sana - KIK Zmaj
Slovenija - KKIK Vojvodina
Slobodna ekipa: KKI Vodice
Organizator kola: KK Stela

6. kolo:
KIK Zmaj - KKIK Vojvodina
Castelvechio - KKI Vodice
KK Stela - Slovenija
Slobodna ekipa: KIK Sana
Organizator kola: KIK Zmaj

7. kolo:
KIK Sana - KK Stela
Slovenija - Castelvechio
KKI Vodice - KIK Zmaj
slobodna ekipa: KKIK Vojvodina
Organizator kola: KIK Sana

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti