Nova pobjeda Michaela Phelpsa

Prvenstvo SAD-a u plivanju

Nova pobjeda Michaela Phelpsa

Trećeg dana državnog prvenstva SAD-a, koje se održava u Irvineu u Californiji, podijeljeno je pet kompleta medalja, a ponovo je zlato oko vrata stavio fenomenalni Michael Phelps.

Phelps je na 100 metara leptir slavio najbržim vremenom u svijetu ove godine 50.65, što mu je bila jubilarna pedeseta osvojena titula. Srebro je pripalo Tyleru McGillu, koji je isplivao vrijeme 52.20, a bronza Timothyju Philipsu. Četvrti je bio Aaron Piersol.

Najviše uzbuđenja je bilo na 50 metara slobodno. Pobjedu je odnio Nathan Adrian, koji je ostvario vrijeme 21.70. Drugo mjesto su podijelili Cullen Jones i Josh Schneider, oba u vremenu 21.97, ali će odluka o drugoplasiranom biti donijeta tek danas.

Naime, Schneider je trebao plivati i na 100 slobodno u kvalifikacijama, ali se nije pojavio rekavši da nije znao da treba plivati. Sudije smatraju da je namjerno izbjegao utrku kako bi bio odmorniji za 50 slobodno.

Svjetska šampionka Rebecca Soni je najbržim vremenom u svijetu ove godine 1:05.73 slavila na 100 metara prsno, dok je iza nje ostala Ann Chandler sa zaostatkom od 2.34 sekunde. Treća je bila Micah Lawrence.

Kara Lynn Joyce je bila najbrža na 50 slobodno s vremenom 24.86, srebro je pripalo Madison Kennedy sa 25.15, a bronza Amandi Weir, dok je bez medalje ostala Dana Vollmer.

Posljednja disciplina je bila 400 metara mješovito u kojoj je pobjedu odnijela Caitlin Leverenz sa vremenom 4:35.60. Druga je bila Ariana Kukors, a treća Katie Hoff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.