Nova pobjeda Rangersa u Montrealu

NHL, finale Istočne konferencije

Nova pobjeda Rangersa u Montrealu

Midhat Šljivak

Hokejaši New York Rangersa savladali su sinoć kao gosti Montreal Canadiense s 3:1, te su tako stigli do vodstva od 2:0 u finalnoj seriji Istočne konferencije NHL lige.

Nakon što su u prvoj utakmici slavili s uvjerljivih 7:2, Rangersi su dobili i drugi susret na gostovanju, te će u svom Madison Square Gardenu imati priliku da osiguraju nastup u velikom finalu. 

Canadiensi su dobro ušli u meč. Max Pacioretty je nakon šest minuta i 14 sekundi igre pogodio za vodstvo domaćih hokejaša, ali je ono kratko trajalo. Samo 17 sekundi kasnije Ryan McDonagh je izjednačio na 1:1, da bi pred kraj prve trećine Rick Nash pogodio za prednost Rangersa od 2:1.

Martin St. Louis je sredinom drugog perioda povećao prednost gostiju iz New Yorka na 3:1, što se na kraju ispostavio kao konačan rezultat susreta. 

Treba svakako istaći sjajan nastup švedskog golmana Henrik Lundqvist koji je imao 40 odbrana u  ovom susretu i glavni je junak pobjede Rangersa.

NHL doigravanje, finale Istočne konferencije

Montreal - New York Rangers 1:3    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.