Novi izgled bolida Oracle Red Bull Racinga za utrku u Teksasu

Novi izgled bolida Oracle Red Bull Racinga za utrku u Teksasu

Edmir Škorić

Po drugi put ove sezone Oracle Red Bull Racing pretvorio je RB19 u platno za izražavanje kreativnosti navijača tima. Umjetničko djelo člana 'The Paddocka' – besplatnog programa vjernosti Oracle Red Bull Racinga – krasit će automobil koji je osvojio prvenstvo konstruktora 2023. na stazi Circuit of the Americas ovog vikenda.

Dva bolida RB19 će na stazi Circuit of the Americas krasiti livreja koju je dizajnirao argentinski grafički dizajner Franco Cavallone, čiji je dizajn odabran među 2.000 koji su učestvovali u Red Bullovoj kampanji Make Your Mark, a svoj glas ostavilo je skoro 25.000 obožavatelja koji su bili uključeni u odabir.

Francov pobjednički dizajn sadrži hrabre, široke linije crvene, bijele i plave duž šasije te prednjih i stražnjih krila RB19 kao i teksaške zvijezde.

Franco je ove sedmice doputovao u Austin kako bi vidio svoj dizajn na ekskluzivnom događaju, a bit će prisutan i uz samu stazu kako bi vidio bolid “u akciji” 

Šef tima Red Bull Racinga, Christian Horner, rekao je:

„Zaista je uzbudljivo vidjeti kako ovo jedinstveno natjecanje predvođeno navijačima zaživljava i raste s rastom Formule 1 i naših navijača u SAD-u. Mislim da je Franco napravio odličan posao i da automobil izgleda nevjerojatno prikazujući teksaške boje i kulturu.

Ne izdajemo svaki dan jednokratnu livreju, zato je još posebnije što su je dizajnirali naši obožavatelji. Naša glad za pobjedom nastavlja se do kraja sezone, tako da se nadamo da će ova livreja biti jednako uspješna kao ona iz Majamija, gdje su Max i Checo završili na prva dva postolja. Radujem se da vidim i šta su naši navijači smislili za posljednju američku utrku ove sezone, u Las Vegasu."

Pobjednik Make Your Mark Austin, Franco Cavallone, rekao je:

“Trenutak kada su mi rekli da sam pobijedio bio je rolerkoster emocija, bio sam tako sretan. Sjećam se kada sam prvi put saznao za Make Your Mark, gledao sam drugi trening na Velikoj nagradi Miamija – bio je to prvi put da sam bio na utrci – i otkrio sam da je Oracle Red Bull Racing dizajn dizajnirao neko iz Argentine, poput mene. Kad sam se vratio u hotel, istražio sam takmičenje i prijavio se za The Paddock te počeo dizajnirati svoju livreju za Austin. Razmišljao sam o Austinu i Circuit of the Americas i uzeo sam inspiraciju u prugama i zvijezdama te crvenim, bijelim i plavim crtama oko uglova staze. Čak sam razgovarao s Martinom koja je pobijedila na natjecanju u Miamiju za savjet. Ja sam slobodni grafički dizajner i ovo je vjerojatno najuzbudljivija stvar koju sam ikada dizajnirao! Kao san je da mi se ovo događa, vidjeti moj dizajn na automobilu bit će najbolji dan ikada, jedva čekam da ga vidim na stazi.”