Novi juniorski rekord BiH

Streljaštvo

Novi juniorski rekord BiH

U subotu i nedjelju, 7. i 8. novembra 2009. godine juniori SK "Visoko" Pređa Emina i Džino Nihad nastupili su na veoma jakom turniru "Memorijal Bruna Skodiča i pokal Pohorja 2009." u Mariboru.

Na turniru su učestvovali strijelci iz 8 zemalja - Slovenija, Njemačka, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Austrija, Mađarska, Srbija, i Moldavija.

Naši takmičari, kojima je ovo do sada najjači turnir na kojem su učestvovali, postigli su izvanredne rezultate. Džino Nihad je u disciplini juniori zračni pištolj osvojio prvo mjesto i postigao novi juniorski rekord BiH od 551 kruga. Također je u Finalu postigao Finalni juniorski rekord BiH koji sada iznosi 647.6 krugova. Posebnu vrijednost ovim rezultatima daje činjenica da je Nihad Džino ove rezultate postigao kao kadet, a na liniji gađanja u Mariboru bio je najmlađi takmičar. Ovim rezultatima nastavio je kontinuitet svojih odličnih nastupa, skrenuo je pažnju streljačkih stručnjaka i najavio, uz bolju podršku kluba, Streljačkog savaza BiH i nadležnih ministarstava još bolje nastupe kao juniorski reprezentativac BiH.

Pređa Emina je nastupila u disciplini juniorke zračna puška. U osnovnom meču pogodila je izvrstan rezultat - 392 kruga i bila četvrta. U Finalnom raspucavanju, gađala je pod pritiskom treme i velike odgovornost i završila je kao sedma. Ovo su njeni lični rekordi i najveći rezultati koje je neka juniorka ostvarila u SK Visoko. Sa ovim rezultatima i kvalitetnim radom ušla je među četiri najbolje juniorke i BiH i kandidat je za reprezentaticiju BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.