Novi naslov za Mickelsona

Četvrto slavlje na Pebble Beach turniru

Novi naslov za Mickelsona

M. Maksimović

Veliki Phil Mickelson je pobjednik AT&T Pebble Beach National Pro-Am turnira. Mickelson je pobjedio iako je prije posljednjeg dana vodeći čovjek bio Južnokoreanac Charlie Wi.Wi je imao šest udaraca prednosti u odnosu na Mickelsona, na kraju je za

Wi je posljednjeg dana odigrao loše prvih devet rupa, što ga je na kraju možda čak i koštalo pobjede. Ricky Barnes je završio kao treći (-13), dok je četvrti Aaron Baddeley (-12). Za Mickelsona je ovo četvrti naslov na ovom turniru, ukupno 40.na PGA Touru. Nakon ovog turnira Phil se našao u društvu devet golfera koji su osvojili 40.naslova na PGA Touru. Tiger Woods je tri dana dobro igrao, ali je prošao slično kao Wi. Kada je bilo najvažnije, Tiger je odigrao slabo pa je na kraju sa -11 završio tek na diobi 15.mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.