Novi Zeland krenuo pobjedom
All Blacksi su krenuli silovito

Počeo Svjetski kup u ragbiju

Novi Zeland krenuo pobjedom

M. Maksimović

Pobjedom domaćina Novog Zelanda počeo je Svjetski kup u ragbiju. Ovo je sedmo izdanje velikog sportskog događaja na kojem naslov prvaka brani selekcija Južne Afrike.

Južna Afrika i Australija imaju po dva naslova, dok su po jednom najbolje bile reprezentacije Engleske i Novog Zelanda. Upravo je Novi Zeland bio domaćin prvog Svjetskog kupa 1987.godine. Tada je na turniru učestvovalo 16 reprezentacija, danas ih je dvadeset.

Svjetski kup će se igrati 45 dana u 11 novozelandskih gradova. Prije četiri godine se igralo u Francuskoj i tada je utakmice Svjetskog kupa gledalo više od četiri milijarde gledalaca iz 200 zemalja. Ovaj put je prvu utakmicu na Eden Parku u Aucklandu gledalo 60.000 gledalaca. Domaćini su bili neumoljivi slavili su 41:10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.