Novi Zeland nadigrao Francusku
All Blacksi su za sada nezadrživi

Svjetski kup u ragbiju

Novi Zeland nadigrao Francusku

M. Maksimović

U velikom derbiju grupe A, Svjetskog kupa, Novi Zeland je na Eden Park nadigrao selekciju Francuske 37:17.  All Blacksi su predvođeni svojim navijačima odigrali utakmicu u visokom ritmu.

Adam Thomson je imao polaganje već u 10.minuti, Cory Jane je to isto napravio u 17.minuti u uspješno pretvaranje Daniela Cartera. Četiri minute kasnije, zadnju liniju Francuske je probio Israel Dagg, a još jedno uspješno pretvaranje je dodao Daniel Carter za velikih 19:0. U ranoj fazi drugog dijela, Israel Dagg je imao još jedno polaganje, a posao je zaključio Sonny Bill Williams svojim polaganjem u 77.minuti,

U grupi B nije bilo problema za Englesku koja se sredila Rumuniju 67:3. Englezi su imali deset polaganja i sedam uspješnih pretvaranja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti