Novogradski paintball turnir

Paintball udruženje Avantura

Novogradski paintball turnir

M. Skaka

Da paintball kao sport doživljava sve veću ekspanziju i afirmaciju na teritoriji naše države dokazuje i nova inicijativa sarajevskog Udruženja Avantura da u Sarajevu organizuje prvi ‘Novogradski paintball turnir-Park šuma Mojmilo’.

Turnir će se održati 24. i 25.12.2011.god na prostoru Parka šuma Mojmilo u Sarajevu pod pokroviteljstvom Opštine Novi Grad.

Prvi dan 24.12.2011.god održat će se revijalni dio turnira na kojem će posjetioci moći upoznati sa osnovnim pravilima paintball-a a i uživati u mečevima između amaterskih timova, uključujući i timove sastavljene od načelnika četiri gradske opštine.

Drugi dan 25.12.2011.gosd. svi prisutni će gledati takmičarske mečeve u kojima će nastupiti profesionalni timovi sa teritorije cijele BiH.

Cilj organizovanja turnira prvenstveno je približavanje paintball-a kao sporta široj populaciji i njegova afirmacija u  bh društvu. Paintball je društvena igra koja pruža dobru rekreativnu zabavu u svakom trenutnku , ali i relaksaciju u današnje vrijeme‘brzog i stresnog’ životnog tempa. Ujedno, riječ je i o aktivnosti, koja svim učesnicima pomaže u učenju i prihvatanju principa složnog timskog rada, gradnji samopouzdanja i samoinicijative, i to naročito kod mlađih generacija.

Organizator turnira-Udruženje Avantura poziva sve zaljubljenike Paintball-a da prisustvuju Turniru naredni vikend a ako ima i zainteresovanih za direktno učesće u revijalnom ili takmičarskom dijelu Turnira prijave se mogu poslati direktno putem e-mail adrese: [email protected]

Takođe, u okviru svojih  priprema za narednu sezonu ‘Avantura’ je u planove odlučila uvrstiti i realizovati i ideju o pokretanju prve paintball škole u BiH.

Paintball škola Avantura će biti bazirana na principima grupnih sportskih treninga, a svim polaznicima škole bit će osiguran profesionalan trenerski tretman od strane članova Udruženja. Program škole podrazumijeva i nezaboravno druženje sa članovima ‘Avanture’ a  nakon pohađanja škole, polaznici će dobiti i certifikat o učešću u školi i mogućnost daljeg članstva u Udruženju.

Više informacija o Paintball školi, Udruženju Avantura i Paintball-u kao sportu svi zainteresovani mogu naći na: www.igrajpaintball.ba.

Organizator turnira-Udruženje Avantura pruža priliku i svim ostalim zaljubljenicima ovog sporta da okušaju sreću na profesionalnom paintball terenu i direktno učestvuju na turniru. Prijave za učešće na Turniru su u toku i mogu se poslati direktno putem e-mail adrese: [email protected].

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.