Obolio učesnik Univerzijade

Od virusa H1N1

Obolio učesnik Univerzijade

Jedan od učesnika beogradske Univerzijade koji je u srbijansku prijestonicu stigao iz Australije, obolio je od virusa H1N1, poznatijeg kao «svinjska gripa».

Nesretni sportista je pravo sa aerodroma "Surčin" prebačen u bolnicu i trenutno je izolovan u karantinu na Vojno medicinskoj akademiji, saopštili su organizatori Univerzijade.

Oboljeli takmičar je simptome osjetio odmah pri dolasku, te se požalio na malaksalost, a to je bio signal organizatorima da ga upute u VMA polikliniku gdje mu je urađena dijagnostika i odakle je, zbog sumnje, veoma brzo upućen na infektivno odjeljenje.

Australijanac se osjeća dobro i za sada nije vitalno ugrožen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.