Od 18. decembra Božićni turnir u šahu

Od 18. decembra Božićni turnir u šahu

U povodu katoličkog blagdana Božića u Sarajevu će 18. decembra biti održan tradicionalni međunarodni šahovski turnir. Organizatori su HKD "Napredak" i ŠK "Napredak" Sarajevo.

Tradicija održavanja Napretkovih šahovskih turnira povodom Božića počela je u decembru 1992. i od tada je svaki Božić obilježen prigodnim šahovskim turnirom.

Na dosadašnjim turnirima sudjelovalo je više od 1.000 šahista iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Belgije, Mađarske i Kanade, a među njima i veliki broj s međunarodnim titulama.

Dvadeseti Napretkov međunarodni božični turnir u šahu bit će održan u Klub restoranu "Lira" u 12 sati. Turnir je pozivnog karaktera, a sudjelovat će 56 natjecatelja po pozivu organizatora, od toga deset iz inozemstva.

Natjecanje će se igrati po Švicarskom sistemu od devet kola, s tempom igre od 10 minuta po igraču za partiju.

Organizator turnira je osigurao pehar u trajno vlasništvo za pobjednika, kao i nagrade za deset najbolje plasiranih igrača, te jednu specijalnu nagradu za najuspješnijeg igrača ŠK "Napredak" Sarajevo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.