Odbačene Contadorove tvrdnje

Odbačene Contadorove tvrdnje

O. Lekić

Svjetska anti-doping agencija odbacila je tvrdnje trostrukog šampiona biciklističke utrke “Tour de France” Alberta Contadora da je njegov pozitivan test rezultat pokvarenog mesa.

Zbog pozitivnog nalaza na vrlo malu količinu klenbuterola, Međunarodna biciklistička unija (UCI) već je suspendovala španskog biciklistu.

Contador je bio pozitivan tokom slobodnog dana na ovogodišnjem “Touru”, a Agencija je objavila da je njegov izgovor odbijen jer nije prvi koji ga je iskoristio.

“Već nekoliko puta je to pitanje pokrenuto i svaki put je odbijeno, i to ne treba da čudi. Pitanje je da li može to da se dokaže? Teško je dokazati da je upravo odatle došla ta zabranjena supstanca. Sud će donijeti odluku i ja se slažem sa tim”, rekao je generalni direktor Svjetske anti-doping agencije David Howman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.