Odbojkašice BL Volley nakon velike borbe savladale Slobodu

Tuzlanke osvojile bod u Banja Luci

Odbojkašice BL Volley nakon velike borbe savladale Slobodu

E. Dindić

Protekli vikend odigrano je  17.kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za odbojkašice gdje je ekipa BL Volley nakon velike borbe savladala ekipu Slobode rezultatom 3:2 u setovima. 

U prvom setu domaće odbojkašice igraju sjajno i osvajaju prvi set rezultatom 25:16. Sigurna igra dovodi ih do prednosti od 1:0 u setovima. 

Drugi set odbojkašice iz Tuzle sjajno  igraju i osvajaju bez velikih problema rezultatom 25:11. Poravnavaju rezultat u setovima na 1:1. 

Treći set ponovo odbojkašice BL Volleya nakon velike borbe osvajaju rezultatom 25:20, i vraćaju prednost u setovima na svoju stranu od 2:1.

Kada su svi očekivali pobjedu domaćih odbojkašica od 3:1, ponovo izabranice Nihada Zahirovića igraju sjajnu odbojku i osvajaju ovaj set rezultatom 25:22 i ovaj susret odvode u peti set. 

U petom setu nakon velike borbe odbojkašice BL Volleya sa 15:12, rješavaju peti set i pobjeđuju sa konačnih 3:2 u setovima.

Međutim kako nam je rečeno iz Slobode, na kraju susreta uložena je žalba zbog izuzetno lošeg suđenja i povrede materijalnih pravila odbojkaške igre zbog kojih je ekipa Slobode znatno oštećena u ovom susretu. Komesar lige će  odlučivati o ovo žalbi, a ishod iste biće poznat u narednih par dana. 

BL Volley- OK Sloboda 3:2 (25:16;11:25;25:20;22:25;15:12)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi