Odbojkašice Gacka počele sa pripremama

Trener Saša Sljepčević izvršio prozivku

Odbojkašice Gacka počele sa pripremama

D. Rakanović

Odbojkašice Gacka jučer su krenule sa pripremama za predstojeću sezonu u kojoj će pored nastupa u bh. prvenstvu igrati i Challenge kup.

Treneru Saši Sljepćeviću na prozivci i prvom treningu pojavilo se 14 igračica na koje u klubu računaju za predstojeću sezonu. 

U odnosu na prošlu godinu klub je napustila samo srednji bloker Milena Kovačević koja školovanje nastavlja u Srbiji, dok su ekipu pojačale srednji bloker Bojana Tešević, koja je stigla iz HE na Drini, i Marina Hovalkina, primač servisa iz Bjelorusije.

Prvi trening sinoć su odradile: H. Košutić, K. Popović, Salatić, Boljanović, Vitković, Jaglučić, Tešević, Khovalkina, Buha, Soknić, I. Košutić, A. Popović, Govedarica i Manojlović.

Predsjednik ŽOK Gacko Radoica Antunović je istakao zadovoljstvo što je ekipa kompetirana već na početku priprema. On smatra da je ovogodišnja ekipa kvalitetnija nego prošle godine, i ne skriva velike ambicije.

"Sa dva pojačanja koja smo angažovali mislim da imamo kvalitetniju i kompletniju ekipu nego prošle godine kada smo osvojili drugo mjesto u Premijer ligi BiH, zbog čega vjerujem da ove godine možemo da se ozbiljno umiješamo u borbu za jedan od tri domaća trofeja. Ove godine očekuje nas i novi nastup u međunarodnom Challege kupu gdje ćemo po prvi put biti domaćini u Gacku, što predstavlja dodatni motiv i za igračice, i za stručni štab ali i za nas iz uprave kluba", rekao je Antunović. 

Trener Slijepčević ne obećava trofeje ali vjeruje u svoju ekipu.

"Za mene kao trenera je prioritet da našu igru podignemo na jedan veći nivo, vjerujem da možemo da igramo još 20 posto bolje nego prošle godine a u tome će nam svakako pomoći i Bojana i Marina. To je ono što mi možemo da uradimo, a vidjećemo da li će to biti dovoljno za osvajanje prvenstva i kupa. Svakako da ćemo pokušati da budemo konkurentni u borbi za trofeje", rekao je Sljepčević..

Odobojkašice će cijele pripreme odraditi u Gacku, a planirano je i odigravanje nekoliko jakih prijateljskih utakmica sa ekipama iz regiona, kako bi spremne dočekale početak takmičarskih susreta krajem septembra mjeseca.

Podsjetimo, odbojkašice Gacka će na startu Challenge kupa igrati protiv slovačke Bratislave.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi