Odigran turnir u Jelahu

M. Skaka
Teme:

U subotu, 06.08.2011. godine u Jelahu je u sklopu kulturno sportske manifestacije „Jelaško ljeto 2011“, održan 3. tradicionalni međunarodni memorijalni turnir u fudbalu "Ibrahim Đonlagić - Ibro".

Na turniru su učestvovali igrači rođeni 2000. godine i mlađi, a organizator turnira je FK Borac i Škola fudbala Borac iz Jelaha. Učesnici, kao i organizator turnira su izrazili zadovoljstvo nakon završetka turnira na kojem je učestvovalo 16 ekipa sa prostora čitave BiH i gostiju iz Hrvatske.

Svi posjetioci su mogli uživati u odličnim utakmicama, i igrama mladih učesnika, gdje se moglo vidjeti veliki broj talenata.

Učesnici turnira:
1. ŠF BH Barca, Doboj Jug
2. NK Tošk, Tešanj
3. NK Bjelovar I, R.Hrvatska
4. NK Bjelovar II, R.Hrvatska
5. ŠF Zvijezda, Gradačac
6. FK Proleter, Teslić
7. FŠ Šampion, Ilidža
8. ŠF Piksi, Pale
9. ŠF Mladost, Kotor Varoš
10. ŠN Žepče Zovko Osiguranje, Žepče
11. ŠF Trijumf, Gradačac
12. ŠF Sport Team, Banja Luka
13. ŠF Tempo-sport, Zenica
14. NK Nemila, Nemila
15. FK Borac I, Jelah
16. FK Borac II, Jelah

U četvrt-finalne utakmice su se plasirale ekipe NK Bjelovar iz R.Hrvatske, FK Mladost Kotor Varoš, ŠF Piksi Pale, i druga ekipa FK Borac 2 iz Jelaha.
U utakmici za treće mjesto, ekipa NK Bjelovara je bila bolja od ekipe Borac 2, i zasluženo zauzela 3. mjesto, dok je u finalnoj utakmici ekipa FK Piksi bila kvalitetnija, i pobijedila ekipu FK Mladost, te po prvi put osvojila ovaj turnir.

Opšti je zaključak da je turnir uspješno organiziran, za veliki broj djece su bili obezbjeđeni kvalitetni uslovi, i svi učesnici su čestitali organizatoru na dobroj organiozaciji, i svakako obećali da će i iduće godine očekivati poziv domaćina.

Ovaj turnir je posjetio i član kabineta Predjedavajućeg predsjedništva Bosne i Hercegovine, g-din Damir Bećirović, koji je u razgovoru sa domaćinima izrazio zadovoljstvo sa organizovanjem ovakve sportske manifestacije u kojem učestvuje veliki broj djece, i izrazi žaljenje što se i institucije vlasti aktivnije ne uključe u pomoći organizovanja ovakvih manifestacija.

Na turniru smo primjetili i gospodina Nikolu Nikića, koji svake godine organizuje odlaske mladih talenata fudbalera u Španiju, gdje velikim evropskim ekipama predstavlja talente iz Bosne i Hercegovine, i u razgovoru sa njim nam je izrazio zadovoljstvo sa organizacijom, kao i viđenim utakmicama.

Organizator turnira je naglasio da je imao veliku pomoć od Općine Tešanj, Mjesne zajednice Jelah, roditelja djece, kao i ostalih sponzora. Koji su pomogli da se ovaj turnir organizuije i održi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije