Odigrano 1. kolo lige KS

Vaterpolo

Odigrano 1. kolo lige KS

Adnan Beganović

Proteklog vikenda na olimpijskom bazenu Otoka odigrane su utakmice 1. kola Vaterpolo lige kantona Sarajevo.

Ligu su otvorile juniorske ekipe Mladosti i Sarajeva, a mladići VK Sarajevo su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 15:1.U seniorskoj ligi sastali su se :

VK Forma – VK Vidra 10:5
VK Bosna  - VK Mladost 24:4

Iako su ovo prve zvanične vaterpolo utakmice u nasem gradu,ali i Bosni i Hercegovini nakon 20 godina, gledaoci koji su bili prisutni mogli su uživati u lijepim potezima i solidnim igrama naših igrača. Na plivalištu se okupilo oko 200-tinjak gledalaca, što je za početak dosta dobra posjeta za vaterpolo utakmice. Posebno bitno za istači je da je veliki broj djece i mladih pratio utakmice, što je uz ostale aspekte jedan od najvažnijih razloga pokretanja ove lige.

Liga se nastavlja idućeg vikenda (subota) utakmicama drugog kola,a sastaju se:

Juniorska liga
13:00 sati: VK Bosna – VK Vidra

Seniorska liga

14:15 sati:  VK Mladost – VK Forma
15.30 sati:  VK Sarajevo – VK Bosna



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.