Odigrano polufinale prvenstva ŠK goražde

Odigrano polufinale prvenstva ŠK goražde

M. Skaka
Teme:

U organizaciji Šahovskog kluba „Goražde“ održano je polufinale prvenstva kluba za 2009. godinu. Nastupilo je 14 šahista (među kojima i jedan FIDE majstor i pet majstorskih kandidata), a igralo se po švajcarskom sistemu 7 kola uz tempo igre od 20 minuta.

Prvo mjesto pripalo je Amiru Paldumu sa 5,5 poena koliko je imao i drugoplasirani FM Lazar Stavnjak. Treće mjesto pripalo je MK Bajru Obući sa 4,5 poena koliko su imali i MK Mithat Hadžiomerović na četvrtom i MK Nijaz Obarčanin na petom mjestu.

Četvorica prvoplasiranih sa polufinala obezbjedili su pravo nastupa na finalnom dijelu prvenstva kluba na kojem će igrati i šest najboljih sa prošlogodišnjeg prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.