Odlično prvo poluvrijeme i sjajni AJ Green za trijumf Bengalsa nad Ravensima

NFL

Odlično prvo poluvrijeme i sjajni AJ Green za trijumf Bengalsa nad Ravensima

Midhat Šljivak

Cincinnati Bengalsi pobijedili su Baltimore Ravense 34:23 u prvom meču drugog kruga NFL lige.

Do druge pobjede u sezoni Bengalsi su došli na krilima sjajnog wide receivera AJ Greena koji je odigrao fantastično prvo poluvrijeme sa tri touchdowna.

U prvoj dionici je zabilježio dva, a na otvaranju druge je došao i do trećeg, te su Bengalsi došli do velikog vodstva od 21:0.

Ipak, do odlaska na odmor gosti su uspjeli da se vrate u meč. Postižu dva touchdowna preko Allena i Andrewsa uz sigurne šuteve Justina Tuckera dolaze do 28:14 na poluvremenu.

Iako su Bengalsi odigrali mnogo lošije drugo poluvrijeme na kraju su uspjeli da osiguraju pobjedu. Reggie Bullock je uspio da sa dva field gola donese pobjedu domaćem timu, pa je novi touchdown Browna bio uzalud Ravensima koji su na kraju poraženi 34:23.

Quarterback Bengalsa Andy Dalton kompletirao je 24 od 42 bacanja za četiri touchdowna uz 265 osvojenih jardi. Sa druge strane Joe Flaco je imao 32 uspješna dodavanja iz 55 pokušaja, dva touchdowna i osvojenih 376 jardi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi