Odluka o domaćinstvu EYOF-a pada u Rimu

Odluka o domaćinstvu EYOF-a pada u Rimu

Teme:

Generalna skupština Evropskog olimpijskog komiteta (EOK), na kojoj će biti donesena zvanična odluka da Sarajevo i Istočno Sarajevo budu organizatori Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) 2017., bit će održana 7. i 8. decembra u Rimu.

Generalna skupština  prvobitno je trebala biti održana u izraelskom odmaralištu Eilat u istom terminu, ali je Izvršni komitet EOK-a naknadno  odlučio da promijeni mjesto zbog sukoba Izraela i Hamasa.

Evropsko olimpijsko tijelo, sa sjedištem u Rimu, ima 49 nacionalnih komiteta. Očekuje se da će skupštini  prisustvovati više od 500 delegata.

Sarajevo i Istočno Sarajevo ostali su jedini kandidati za organizaciju ovog takmičenja, nakon što je  turski grad Kaiseri  povukao kandidaturu.

EYOF je trenutno najveće evropsko sportsko takmičenje na kojem učestvuje svih 49 zemalja s najmanje 1.500 sportista.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.