Održan 5. Međunarodni Šestoaprilski turnir u streljaštvu

Održan 5. Međunarodni Šestoaprilski turnir u streljaštvu

M. Skaka

U Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu, u suboru 07. aprila 2012. održan je 5-ti Međunarodni Šestoaprilski turnir u streljaštvu u organizaciji ZOI 84.

Na turniru, pored klubova iz Bosne i Hercegovine, učestvovali su i klubovi iz Crne Gore, Republike Hrvatske, Slovenije i Kuvajta.

Prvo mjesto ekipno, mušakrci pripalo je Streljačkom klubu "Sarajevo" sa rezultatom od 1743 kruga; Drugo mjesto pripalo je Streljačkom klubu "Mars" iz Belog Manastira (R. Hrvatska) sa rezultatom od 1742 kruga, dok se na treće mjesto plasirala ekipa iz Crne Gore sa razultatom od 1732 kruga.

U konkurenciji žena, prvo mjesto je pripalo Streljačkom klubu "Lokomotiva" iz Rijeke sa rezultatom od 1175 kruga. Drugo mjesto su osvojile djevojke Streljačkog kluba iz Kuvajta sa rezultatom od 1174 kurga, dok je treće mjesto pripalo Streljačkom klubu "Nikola Bokan" iz Banja Luke sa rezultatom od 1172 kruga.

Plasman pojedinačno - muškarci: prvo mjesto Nedžad Fazlija (SK Sarajevo) sa rezultatomo 590 krugova (41 muš centar), drugo mjesto je pripalo Vanji Bobotiću (SK Mars) sa 590 krugova (37 muš centara), dok se na treće mjesto plasirao Nedžad Džanković (SK Sarajevo) sa rezultatom od 585 kruga.

Plasman pojedinačno - žene: prvo mjesto Arzouqi Maryam (Kuvajt) sa 399 kruga, drugo mjesto je pripalo Snježani Pejčić (SK Lokomotiva) sa 397 krugova, dok se na treće mjesto plasirala Kitić Darija (SK Geofon) sa 394 kruga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.