Održan Olimpic Cup u ritmičkoj gimnastici

U sportskoj dvorani Ramiz Salčin

Održan Olimpic Cup u ritmičkoj gimnastici

M. Skaka

U subotu 16. marta u Sporstkoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu uspješno je  završen još jedan međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u organizaciji KRSG Olimpik, Sarajevo. Na turniru je učestvovalo oko 200 ritmičarki iz 5 zemalja.

Turnir je bio izuzetno posjećen, gosti iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bugarske na turnir su doveli svoje najbolje ritmičarke u svim kategorijama, pa su gosti u dvorani uživali u pravom prazniku ritmičke gimnastike.

 

KRSG Olimpik je potvrdio atribut najboljeg kluba u BiH. Olimpikovim ritmičarkama pripalo je 13 medalja u A i B programu takmičenja.

 

Sve sudije na takmičenju bile su vrhunske iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bugarske, a vrhovna sutkinja je Milena Reljin – Tatić, najbolje ritmičarka svih vremena bivše Jugoslavije.

 

Hidajeta Glavinić, trenerica Olimpika, posebno je ponosna što su sudije ovog kluba, Hodžić Amila, Zagorac Merima i Zajko Almedina po prvi put sudile nakon položenog sudijskog ispita.

 

Obzirom da je ovo prvo takmičenje u BiH po novim pravilima, koja je propisala Svjetska gimnastička federacija, Klub Olimpik i svi njegovi člaanovi mogu biti prezadovoljni postignutim rezultatima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.