Održan ragbi kamp za mlade igrače

Održan ragbi kamp za mlade igrače

M. Skaka

Jučer je u Zenici je završen petodnevni međunarodni kamp za mlade ragbiste do 17 godina koji se održao na terenima Kamberovića polja.

Na kampu, koji je organizovao Ragbi savez Bosne i Hercegovine a pod pokroviteljstvom FIRA-AER, učestvovalo je 80 igrača iz Mađarske i Bosne i Hercegovine. Oni su prisustvovali teoretskoj i praktičnoj nastavi koju je vodio Krijn de Schutter, međunarodni instruktor iz Holandije.

U okviru kampa su održavana i predavanja za sudije i trenere. Predavanja je vodio Viorel Popescu iz Italije. Kamp je završio trening utakmicom u kojoj su učesnici kampa primjenili znanja koja su usvojili na predavanjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.