Održan turnir u ritmičkoj gimnastici

U Olimpijskoj dvorani Zetra

Održan turnir u ritmičkoj gimnastici

U Olimpijskoj dvorani Zetra završen je dvodnevni međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici "Grand Cup Sarajevo '89".

Ovim prvim poslijeratnim turnirom, koji je uspješno  organizirao Klub ritmičke gimnastike Bosna, obilježena je 20. godišnjica Svjetskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici u Sarajevu.

Podršku održavanju turnira dala je i Misija NATO-a u BiH, koja je bila zlatni sponzor manifestacije.

U takmičarskom dijelu programa nastupilo je više od 100 učesnica u svim starosnim kategorijama iz  BiH i zemalja regiona.

U konkurenciji seniorki prvo mjesto osvojila je Slovenka Mojca Rode (49, 15 poena), ispred Bugarke Đulije Georgijeve (42,05) i zemljakinje Kaje Toplišek (37,18). Najbolja bh. seniorka  bila je Sara Josipović (30,38) na petom mjestu, Amna Demirović bila je šesta (29,90), a  Amila Hodžić sedma (29,75).

Kod juniorki najbolja je bila Tamara Savić (Srbija) sa 36,30, drugo mjesto osvojila je Slovenka Katja Opresnik (34,95), dok je treća bila bh. takmičarka Lejla Zornić (34,73).   

U kategoriji djevojčica rođenih 1999. godine prvo i treće mjesto pripalo je mladim bh. takmičarkama. Najbolja je bila Adisa Bjelić, članica KRG Bosna sa (35,87), dok je treće mjesto osvojila Dea Muminagić (KRSG Olimpik, 31.00).

U najmlađoj kategoriji gimnastičarki rođenih 2000. godine naša takmičaraka Mea Hrbenić bila je druga.     

U okviru ovog događaja večeras u 20 sati u Zetri će biti održan i dosad neviđeni performans  "NESHKAART", koji će predvoditi najtrofejnija trenerica ritmičke gimnastike Bugarka Neshka Robeva, poznata po spektakularnim nastupima širom svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.