Održana skupština USD Bosna

Održana skupština USD Bosna

M. Skaka

Univerzitetsko sportsko društvo BOSNA, pod predsjedavanjem Beriza Belkića, održalo je svoju Izvještajno-izbornu skupštinu, nakon isteka mandata prethodnog rukovodstva.

Tom prilikom, prisutnih 32 delegata iz 19 klubova, članova USD Bosna, uzelo je aktivno učešće u radu Skupštine. Izvještaj o dosadašnjem radu podnio je Nijaz Skenderagić, koji je u svome govoru istakao da je USD Bosna ostao najveći sportski kolektiv u zemlji, sa svojim klubovima koji svake godine u najmanje 15 sportova budu prvaci Bosne i Hercegovine. Posebno je istakao da je jako važno što su sve sportske organizacije zajedno u borbi na zaustavljanju huliganstva i nedoličnog ponašanja na sportskim terenima. Takozvani navijači već predugo vremena uništavaju ugled najeminentnijih sportskih kolektiva, te je vrijeme da se državne institucije aktivno uključe u ovaj problem.

Nakon usvajanja Izvještaja o radu, Univerzitetsko sportsko društvo BOSNA je dobilo novo rukovodstvo. Za predsjednika Skupština USD Bosna izabran je prof. dr Samir Arnautović, a za potpredsjednika Ante Dafinić, dugogodišnji sportski radnik.

Za predsjednika Upravnog odbora izabran je Emir Kadrić, a za potpredsjednika Nusret Čaušević, Muris Druškić i Branislav Crnogorac. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Asim Oprašić – predsjednik, Dragan Nožica – član i Advija Šeta – član. Izabran je i novi Upravni odbor sa 19 članova.

Na kraju Skupštine, učesnici su usvojili Programske smjernice za novi četverogodišnji period.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.