OI u Londonu najgledaniji događaj u SAD-u ikada

Oboreni rekordi gledanosti TV programa

OI u Londonu najgledaniji događaj u SAD-u ikada

A. Haznadarević

Televizijska kuća NBC, objavila je da su Olimpijske igre u Londonu bile najgledaniji sportsko-zabavni događaj u historiji Sjedinjenih Američkih Država.

Sedamnaestodnevne Igre, pratilo je 219,4 miliona gledalaca širom SAD-a, što je za 4,4 miliona više od dosadašnjeg rekorda gledanosti, koji je postavljen za vrijeme Olimpijade u Pekingu.

Ovaj podatak je još zanimljiviji kada se podsjetimo da ova cifra čini dvije trećine ukupnog stanovništva SAD-a.

Iz NBC-a su istakli da je posebnu pažnju privukla caremonija zatvaranja, koju je pratio 31 milion gledalaca, a prosjek gledanosti programa u večernjim satima iznosio je također rekordnih 31,1 milion gledalaca.

Ono što posebno raduje gledaoce sa prostora SAD-a je ubjedljivo najveći broj osvojenih medalja od strane njihovih predstavnika, koji su osvojili 46 zlatnih, te po 29 srebrenih i bronzanih medalja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije