OKBiH podržao ideju

Zetra dobiva ime Juan Antonio Samaran

OKBiH podržao ideju

Olimpijski komitet BiH izrazio je zadovoljstvo odlukom Skupštine Kantona Sarajevo da podrži inicijativu o promjeni imena Olimpijske dvorane Zetra u ime Juan Antonio Samaran.

"Izuzetno smo obradovani odlukom koja je potekla od Ahmeda Karabegovića, a koju su Skupština Olimpijskog komiteta BiH i firma ZOI '84. podržali, navodi OKBiH u saopštenju.

Izražava nadu da će uskoro biti usvojena i druga inicijativa na kojoj je OKBiH insistirao, a to je da se jedna od glavnih ulica u gradu Sarajevu nazove imenom Huana Antonija Samarana.

Kako smatraju u OKBiH, ovo je najmanji doprinos Sarajlija i svih Bosanaca i Hercegovaca velikom čovjeku koji je grad Sarajevo i cijelu BiH uvijek konkretno pomagao te isticao svoju naklonost i ljubav prema njima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.