Okončan plivački miting "Sarajevu s ljubavlju"

Okončan plivački miting "Sarajevu s ljubavlju"

Adnan Beganović

Međunarodni plivački miting ''Sarajevu s ljubavlju 2012'' održan je jučer na Olimpijskom bazenu Otoka povodom obilježavanja Dana Grada Sarajeva.

Na Mitingu je nastupio 431 takmičar iz 25 klubova. Pored klubova iz BiH nastupili su klubovi iz Crne Gore, Njemačke i Srbije, saopćeno je iz Olimpijskog bazena Otoka.

Andrea Todorović oborila je rekord BiH u disciplini 50 metara leđno (34.95) u kategoriji do 12 godina.

Najuspješnije takmičarke su Hena Mešić (Sport Time - Sarajevo), Andrea Todorović, Anđela Račić, Branka Vranješ (sve 22. April - Banja Luka) i Judith Kramer (Wasserratten Fuerstenfeldbruck - Minhen).

Najuspješniji takmičari su Marko Vranješ (22. April - Banja Luka), Anđelo Šimić (Bosna - Sarajevo), Oliver Zeidler, Ryan Borthwick (oba SC Prinz Eugen - Minhen) i Zoran Vujičić (Budva M-tel).

Branka Vranješ (22. April - Banja Luka) i Zlatko Alić (Bosna - Sarajevo) dobili su novčane nagrade za najbolje nastupe po bodovima.

Miting je održan u organizaciji Plivačkog kluba Bosna i suorganizaciji Olimpijskog bazena Otoka, a pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije