Okončan šahovski turnir "Goražde 2009"

Okončan šahovski turnir "Goražde 2009"

M. Skaka
Teme:

Turnir "Goražde 2009" okupio je do sada rekordnih 77 igrača iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Crne Gore među kojima i dva internacionalna majstora i četiri FIDE majstora kao i 28 igrača sa “ELO” rejtingom FIDE a igran je po Švajcarskom sistemu u 9 kola (FIDE varijanta uz kompjutersko parovanje) i tempo igre od 15 minuta.

Nakon veoma zanimljivih šahovskih borbi prvo mjesto pripalo je FIDE majstoru Goranu Trkulji iz Zenice sa 7 poena. Drugi je bio MK Predrag Plakalović (Sokolac), treći MK Miloš Vlatković (Trebinje), četvrti MK Miroslav Mršević (Priboj) i peti Dušan Radovanović (Požega) – svi sa osvojenih sedam poena itd...

pobjednik-FM-Goran-TrkuljaPobjednik, Goran Trkulja dobio pehar u trajno vlasništvoDesetorici prvoplasiranih pripale su novčane nagrade, trojici prvoplasiranih prigodne diplome,a pobjedniku turnira i pehar u trajno vlasništvo.

Nagrade najboljim uručio je Muhamed Ramović, Načelnik Općine Goražde, koji je i zatvorio turnir. Turnir je održan u organizaciji Srpskog građanskog vijeća – pokret za ravnopravnost u BiH - Goražde, tehničkoj organizaciji Šahovskog kluba «Goražde» i pod pokroviteljstvom Općine Goražde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.