Olimpijada Britancima donijela milijarde profita

Istočni London potpuno obnovljen

Olimpijada Britancima donijela milijarde profita

A. Haznadarević

Olimpijske igre koje su se ove godine održale u Londonu, prema najnovijem izvještaju vladine komisije, donijele su profit od nekoliko milijardi funti.

Koliko organizovanje Igara može biti značajno za jedan grad najbolje govori to da je ekonomija potpomognuta sa 7,3 milijarde eura od izgradnja objekata i infrastrukture, dok je poticaj budžeta iznosio 6,5 milijardi funti.

 

"Igre su donele priliku da se obnovi Istočni London, da se povećaju prilike za ekonomski razvoj i ohrabre generacije da izaberu sport", kazao je ministar sporta Hugh Robertson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije