Olimpijske igre bez publike

Organizatori odlučili

Olimpijske igre bez publike

A. Čaušević

Olimpijske igre u Tokiju će biti održane bez publike, odlučili su organizatori takmičenja.

U Tokiju je trenutno proglašeno vanredno stanje nakon što je u četvrtak u prijestolnici Japana zabilježeno 896 novozaraženih.

Vanredno stanje bit će na snazi od ponedjeljka, 12. jula, i moglo bi potrajati do 22. augusta, a Olimpijske igre se održavaju od 23. jula do 8. augusta.

Organizatori su prilikom dobijanja organizacije Igara planirali inksirati 815 miliona eura od prodaje ulaznica, ali sada od toga neće biti ništa.

Inače, vanredno stanje u Japanu nije zatvaranje sa strogim policijskim satom kao u drugim zemljama.

Iako su građani pozvani da ostanu kod kuće, restorani su otvoreni, no ne smiju posluživati alkohol, nuditi karaoke i navečer se moraju zatvoriti ranije nego inače.

Top Komentari

dinass
Da se odrzavaju u Engleskoj bila bi publika samo kad oni igraju
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi