Olimpijski komitet BiH podržao košarkaški sport u BiH.

Olimpijski komitet BiH podržao košarkaški sport u BiH.

S. Bošković

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine  je kao mnogo puta do sada podržao naše najbolje sportiste, ovaj put obezbijedivši sredstva za najtrofejniji timski sport u BiH kroz aplikaciju na projekat Međunarodnog olimpijskog komiteta – Team Support Grant.

Cilj ovog programa je finansijski podržati kvalifikacije našeg tima za Olimpijske igre koje će se održati Riu 2016.godine. Uvjereni smo se da će odobrena sredstva tranše u visini od 18.750 USD koja su dio ukupne vrijednosti podrške od 60.000 USD bar djelimično pomoći u pokrivanju velikih troškova koje ima naša košarkaška reprezentacija, te da će ova saradnja OK BiH, Košarkaškog saveza BiH i Olimpijske solidarnosti MOK-a , biti primjerom buduće uspješne saradnje sportskih organizacija na svim nivoima.

OK BiH je u 2015 godini preko Olimpijske solidarnosti MOK-a također  podržao U 16  mladu košarkašku reprezentaciju  sa 20.500,00 USD, za završne pripreme, a mladi šampioni su se zlatnim medaljama sa EYOF-a Tbisli 2015 i Evropskog prvenstva 2015 odužili na najljepši način ostvarivši planetarni rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije