Olimpijski plamen stigao u Kanadu

Olimpijski plamen stigao u Kanadu

Nakon što je 22. oktobra zapaljen u drevnoj Olimpiji, olimpijski plamen je stigao u Kanadu gdje će do početka zimskih olimpijskih igara u Vancouveru u idućih 106 dana proći 45.000 kilometara.

Biće to najduže putovanje baklje po jednoj zemlji u olimpijskoj istoriji. Putovanje po Kanadi olimpijski plamen započeće u mjestu Victoria na zapadu Kanade, a na putu do Vancouvera baklju će nositi više od 12.000 osoba.

Prilikom prolaska kroz najveću zemlju na svijetu baklja će putovati kanuima, psećima zapregama, vlakom, autobusima, zrakoplovima, sankama...

Svečano otvaranje ZOI u Vancouveru biće održano 12. februara 2010. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije