Zastrašujući div pored kojeg i 'zvijeri' izgledaju kao djeca - Zvuči nerealno kada kaže koliko jede
Oliver Richtes stvara veliku filmsku karijeru i polako zapostavlja karijeru bodybuildera. Ipak, još uvijek žestoko trenira i to se na njemu vidi (Foto: Instagram)

Nevjerovatni Oliver Richters

Zastrašujući div pored kojeg i 'zvijeri' izgledaju kao djeca - Zvuči nerealno kada kaže koliko jede

M. Šljivak

Olivier Richters (33) poznato je ime u svijetu bodybuildinga, a ono što ovog Nizozemca izdvaja od svih je visina od čak 218 centimetara zbog koje je drugačiji od drugih i to mu otvara brojne druge životne puteve.

Olivier Richters nizozemski je bodybuilder koji privlači ogromnu pažnju zbog svog izgleda. Njegova visina od 218 centimetara i težina od 155 kilograma nešto je neviđeno u ovom svijetu, ali to ovom divu otvara brojne druge mogućnosti.

Tako je 33-godišnji Nizozemac maksimalno iskoristio izgled i mišiće koje je stekao svakodnevnim treninzima i postao je veoma tražen u filmskoj industriji.

Richters je tako već glumio u nekoliko poznatih filmskih ostvarenja, a zbog održavanja forme i treninga prinuđen je unositi ogroman broj kalorija u tijelo.

Tokom filmskih setova Oliver unosi 5.000 kalorija, ali van sezone snimanja unosi čak i više, pa je u njegovom tijelu dnevno čak 7.000 kalorija.

Oglasi

"Zvuči smiješno, ali ljudi zaboravljaju koliki sam čovjek. Moji mišići trebaju hranu. To se jasno vidi", jasan je ovaj nizozemski div.

U toku jednog dana ovaj nizozemski div ima sedam obroka. Prvi je već u tri sata ujutro, a uz ugljikohidrate unosi najviše rižu, mesu i povrće, ali naravno i razne vrste suplemenata.

O kolikom čovjeku se radi jasno pokazuje nedavna fotografija s čuvenim MMA teškašem Alistairom Overeemom. Iako je i čuveni borac uistinu ogroman pored Olivera izgleda zaista minijaturno.

Oglasi

"Je**te! Alistair je ogroman lik, ali pored ovog čovjeka izgleda minijaturan. Kao da je neko napravio fotošop", poruka je navijača kada su ugledali fotografiju s treninga kada se Richters sa slavnim borcem pripremao za jednu od svojih uloga.

Zbog svoje visine suočava se s problemima i u teretanama. Većina sprava nije građena za tipove koji imaju visinu od 218 centimetara, no on se zna snaći.

"Moram biti mnogo kreativniji od drugih. Ipak, nije mi bitno da budem najjači već želim samo da izgledam dobro kada se pogledam u ogledalo. To mi daje dodatno samopouzdanje", rekao je Richters.

Konačnu visinu ovaj Nizozemac dostigao je s 19 godina, a u prošlosti je podvrgnut i operaciji loma rebara kako bi mu srce imalo prostora u grudnom košu za normalno funkcionisanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi