Ima 20 godina i milione na računu: Gimnastičarka sa fotografije je stroj za zaradu novca

Nevjerovatna zarada

Ima 20 godina i milione na računu: Gimnastičarka sa fotografije je stroj za zaradu novca

A. Čaušević

Jedna kompanija za sportske digitalne medije, koja je ove godine prvi put uvrstila sportistkinje na svoju listu u obzir za rangiranje uzima sportske performanse, uticaj i izloženost.

Američka gimnastičarka Olivia Dunne je završila na petom mjesto, iza košarkaške zvijezde Bronnyja Jamesa i trojice igrača američkog fudbala Archa Manninga, CJ Strouda i Brycea Younga.

Ova 20-godišnja Dunne proglašena je za najutjecajniju mladu sportistkinju s procjenom bogatstva od 2.4 miliona dolara.

Zvijezda univerziteta Louisiana ima 2.2 miliona pratitelja na Instagramu, što je najviše od bilo koje sportistkinje Nacionalne akademske atletske asocijacije.

Ona također ima 6.6 miliona pratilaca na TikTok-u, a njene objave vrijedne oko 31.000 dolara svaka.

Oglasi

Sljedeća atletičarka na listi je olimpijska šampionka u višeboju u gimnastici Sunisa Lee, koja je procijenjena na 1.5 miliona dolara.

Ženska košarkaška zvijezda Paige Bueckers bila je treća najbolje rangirana sportistkinja na 35. mjestu, s procjenom od 816.000 dolara.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cb6QDqhLA-K/?hl=en[/instagram]

Dunne je počela da se bavi gimnastikom kada je imala tri godine, prije nego što je debitovala na elitnom nivou na American Classicu 2014.

Pridružila se nacionalnom timu 2017. godine, predstavljajući SAD tri godine prije nego što je odlučila da se upiše na Univerzitet Louisiana.

Dunne je imao velike koristi od prošlogodišnje promjene pravila NCAA koja je omogućila sportistima da zarađuju novac od svog imena, imidža i lika.

Predviđeno je da će zaraditi više novca od bilo koje druge sportistkinje na fakultetu zbog svoje velike popularnosti na društvenim medija što se ispostavilo tačnim.

Mlada Amerikanka je zahvaljujući sponzorskim ugovorima već zaradila milion dolara, a svakom objavom na društvenim mrežama njeno bogatstvo se samo povećava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi