Djevojka ušla u historiju, a 'muškarčine' s društvenih mreža je ismijavaju zbog jednog lošeg poteza
19-godišnja igračica bejzbola dobila je poziv Boston Red Soxa, a dežurni pljuvači odmah su je počeli ismijavati (Foto: Screenshot)

Nevjerovatno

Djevojka ušla u historiju, a 'muškarčine' s društvenih mreža je ismijavaju zbog jednog lošeg poteza

Midhat Šljivak

Olivia Pichardo (19) postala je prva žena koja je dobila šansu da nastupa za muški bejzbol tim na Brown univerzitetu. Ona je postala poznata širom Sjedinjenih Američkih Država, pa su je Boston Red Soxi pozvali da izvede prvo bacanje u MLB meču protiv Toronto Blue Jaysa. Ona je lopticu bacila očajno i odmah je krenulo ismijavanje na društvenim mrežama.

Olivia Pichardo nije obična djevojka koja studira na Brown univerzitetu. Ova 19-godišnjakinja postala je prva žena koja je zaigrala bejzbol s muškarcima i ispisala je historiju u duelu protiv univerziteta Bryant.

"Nadam se da ovo pokazuje da je samo bitno koliko je neko talentovan i kako bi šansu trebali dobiti svi koji su kvalitetni bejzbol igrači. Ostalo je nebitno. Liv je primjer toga", rekao je trener Browna Grant Achilles nakon njenog debija u martu ove godine.

Boston Red Soxi odlučili su Oliviji omogućiti još više pažnje. Pozvali su je na meč protiv Toronto Blue Jaysa kako bi izvela početno bacanje na utakmici.

Pichardo kao da se prepala što je na velikoj sceni. Bacila je snažno lopticu, ali joj je preciznost bila itekako loša. Ipak, dobila je ovacije i aplauze.

Međutim, društvene mreže ne praštaju. Dosta je onih, posebno muškaraca, koji su odmah uputili oštre komentare govoreći kako je sada jasno zašto muškarci i žene ne mogu u istom trenutku biti na terenu.

Oglasi

"Ne žele vjerovati da biologija postoji, ali ovo je dokaz", poruka je na društvenim mrežama čovjeka koji se predstavlja kao John Matrixx, dok drugi 'komentator' govori: 'Eh, taj feminizam'.

NESN mreža koja pokriva utakmice Boston Red Soxa pokušala je sakriti brojne komentare. U jednom trenutku su ih i isključili, ali to nije spriječilo dežurne pametnjakoviće da izvrijeđaju djevojku.

Neko ko ima 19 godina i ko je pokazao da itekako može igrati s muškarcima ne zaslužuje ovakve komentare, no uvijek je bilo onih koji u životu nisu kročili, a komentarišu apsolutno sve što mogu.

Neće sigurno Olivia dozvoliti da je komentari sputaju u karijeri i vidjet ćemo kako će se ona razvijati u narednim godinama.

Oglasi