"Olympic day 2018" sutra u Travniku

Tradicionalna manifestacija

"Olympic day 2018" sutra u Travniku

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine sada već tradicionalno organizuje manifestaciju obilježavanja Dana Olimpizma. 

Ove godine partner Olimpijskog komiteta BiH je Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku, a grad Travnik domaćin OLYMPIC DAY 2018.

"Učesnici će imati priliku da se upoznaju i okušaju u 9 olimpijskih sportova (atletika, fudbal, košarka, odbojka, rukomet, streljaštvo, karate, judo i stoni tenis), druže sa našim olimpijcima i uživaju u olimpijskom duhu. Vjerujemo da se među prijavljenim učenicima osnovnih škola nalaze budući vrhunski sportisti i najbolji mladi ambasadori Bosne i Hercegovine", navodi se u saopštenju.

NAJAVA AKTIVNOSTI ZA 29.05.2018.

11:00 Okupljanje učesnika
12:00 Intoniranje državne himne
12:05 Pozdravno obraćanje Predsjednika Organizacijskog odbora
12:10 Otvaranje Olympic Day 2018
12:15 – 14:30 Sportski program
14:30 Uručenje certifikata učesnicima

OLYMPIC DAY je mnogo više od sportskog događaja, to je svjetski dan aktivnosti kada mladi naraštaji proslavljaju olimpijske vrijednosti – izvrsnost, prijateljstvo i poštovanje, a ujedno i tri osnovna stuba Olimpijskog dana – kretanje, učenje i otkrivanje.

Ove godine Olimpijski pokret je u Travniku i duh olimpizma će biti oživljen a travnički mališani će svojim osmjesima poslati poruku u svijet i biti dio velikog svjetskog pokreta koji slavi i obilježava Olimpic Day.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi