Opet Petacchi
Druga etapna pobjeda za Petacchija

Četvrta etapa nije ponudila veća uzbuđenja

Opet Petacchi

M. Maksimović

Alessandro Petacchi je danas upisao svoju već drugu etapnu pobjedu na ovogodišnjem Touru. U četvrtoj etapi Petacchi je slavio u cilju sa vremenom 3:34:55, u etapi koja se vozila od Cambraia do Reimsa u duži od 154 kilometra i sama etapa nije ponudila ništa spektakularno, pogotovo u poređenju sa prve tri.

U finišu smo gledali sprint u kojem je Mark Renshaw povukao timskog kolegu Marka Cavendisha koji nije izdržao, pa je svoju priliku iskoristio Petacchi koji je slavio ispred Australca Juliana Deana i Norvežanina Edvalda Hagena Boassona.Fabian Cancellara je etapu završio na 26.mjestu, Lance Armstrong je bio deset mjesta slabije plasiran. Cancellara i dalje vodi ukupnom poretku sa 23 sekunde prednosti u odnosu na Gerainta Thomasa (Sky), dok je treći Cadel Evans sa 39 stotinki zaostatka.

Rezultati četvrte etape:
1.Alessandro Petacchi (Ita,Lampre) 3:34:55        
2.Julien Dean (Nzl,Garmin)
3.Edvald Boasson Hagen (Nor,Sky)      
4.Robbie McEwen (Aus,Katusha)          
5.Robert Hunter (Rsa,Garmin)          
6.Sébastien Turgot (Fra,Bbox Bouygues Telecom)          
7.Jose Joaquin Rojas Gil (Špa,Caisse d'Epargne)          
8.Daniel Oss (Ita,Liquigas-Doimo)          
9.Thor Hushovd (Nor,Cervelo Test Team)          
10.Oscar Freire Gomez (Spa,Rabobank) svi u vremenu pobjednika....


Ukupni poredak:
1.Fabian Cancellara (Saxo Bank)  18:28:55
2.Geraint Thomas (VB, Sky) + 0:23
3.Cadel Evans (Aus,Bmc)    + 0:39
4.Ryder Hesjedal (Kan,Garmin - Transitions) + 0:46
5.Sylvain Chavanel (Fra,Quick Step) + 1:01

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.