Oprostio se Morten Andersen
Morten Andersen

Kicker - rekorder odlazi u 48 godini

Oprostio se Morten Andersen

M. Maksimović

Morten Andersen, kicker Atlanta Falcons, odlučio je završiti svoju NFL karijeru. Andersen se u 48 godini
života odlučio na ovaj potez zbog problema sa povredom koljena.

Pomalo izgleda neobično za američki fudbal, ali Mortenove ime i prezime vas neće zavarati, on je rođen u Danskoj, Kopenhagenu 19.avgusta 1960 i na poziciji kickera u NFL je igrao od 1982. godine kada su ga na draftu kao igrača Michigan Statea izabrali New Orleans Saints.

Nakon Saintsa je prešao u Atlanta Falconse (1995.-2000. godine) pa je jednu sezonu nosio dres NY Giantsa, pa Kansas City Chiefsa, Minesote, nakon čega slijedi povratak u Atlantu gdje je i završio svoju karijeru.

- Shvatio sam da ne mogu trenirati koliko je potrebno zbog svojih koljena. Ja mogu šutirati, mogu voziti bicikl, igrati golf, ali osjećam da to nije kao prije. Zbog toga sam se odlučio povući- kaže čovjek koji je u NFL odigrao 382 utakmice, koji je rekorder po broju osvojenih poena (2,544), alli koji nikada nije osvojio Superbowl. Posljednju priliku je imao 1999. godine kada je u velikom finalu Denver savladao Atlantu 34:19, a utakmica je odigrana na Floridi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.