Ortiz dobija novu šansu protiv Wildera

WBC ga nije suspendovao

Ortiz dobija novu šansu protiv Wildera

M. Šljivak

Kubanski bokser Luis Ortiz (38) imaće šansu da se bori za WBC naslov u teškoj kategoriji protiv Deontaya Wildera.

Iskusni 38-godišnji borac je početkom novembra trebao da se bori protiv Wildera za WBC naslov, ali je bio pozitivan na doping testu i od meča nije bilo ništa.

Umjesto njega sa američkim bokserom je u ring ušao Bermane Stiverne. Ipak, on je bio lagan zalogaj za Wildera što sigurno sa Ortizom ne bi bio slučaj jer se radi o neporaženom borcu i jednom od najboljih teškaša svijeta.

Sada će ponovo imati šansu da napadne pojas. Zbog dopinga neće biti suspendovan već je samo dobio kaznu od 25.000 dolara.

WBC je najavio kako će Kubanac dobiti šansu da se bori za pojas.

"WBC je došao do dokaza da je Ortiz koristio lijekove za visok pritisak. Zbog toga je bio pozitivan na testu. On će ostati pod pažnjom organizacije, ali će imati pravo da se bori i neće biti suspendovan", saopšteno je iz ove ogranizacije.

Ortiz je u karijeri odradio 29 borbi. Pobijedio je sve, 23 nokautom, ali su mu dva meča poništena zbog izbacivanja rivala iz ringa, te pada na doping testu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti