Oscar je pucao zbog ljubomore?

Nađena krvava palica za kriket

Oscar je pucao zbog ljubomore?

M. Maksimović

Prije samo nekoliko dana izgledalo je tragičan čin, krenulo se od informacije kako je Oscar Piostorius ubio svoju djevojku zamjenivši je za provlanika. Dan kasnije je policija odbacila tu tvrdnju, Oscar je pojavio na sudu.

Tamo je plakao, pokrio lice rukama, nakon čega se pojavila informacija kako je Pistorius u teškom psihičkom stanju. Smješten je u zasebnu čeliju te ga čuvari drže na oku zbog straha da sebi ne oduzme život. I dok je Oscar iza rešetaka, u javnosti se pojavljuju novi dokazi koji bi vrlo lako Oscara mogli ostaviti tamo gdje je sada, doživotno. Pistoriusov najbolji prijatelj ispričao je za novine Sunday People šta se dogodilo te kobne noći, u kući ove velike zvijezde.

 

Justin Divaris je izjavio kako ga je Oscar nazvao u 3 sata 55 minuta ujutro tvrdeći kako je ubio svoje djevojku: ‘'Moja draga, ubio sam svoju dragu. Bože, uzmi me!’, navodno je kroz plač Pistorius rekao svome prijatelju koji u prvi mah nije niti shvatio šta se događa te je odjurio prema mjestu tragedije gdje je već zatekao policiju. Navodno je Oscar nosio svoju djevojku niz stepenici pokušavajući je spasiti umjetnim disanjem. Međutim, ova priča dobija novi zaplet, nakon što je prema pisanju pojedinih medija, policija u kući pronašla kriket palicu - krvavu.

 

Nezvanično je Reeve Steenkamp i pronađena smrskane lobanje. Ono što policija za sada ne može potvrditi jeste da li palica korištena za odbranu, ili napad. Tako se nakon pronalaska palice pojavila teorija kako je prvo Oscar pucao u Reeve te je pogodio u kuk, nakon čega je ona pobjegla u kupatilo. Tu je Oscar završio posao ispalivši još tri metka. Pored ove teorije, špekuliše se sa i mogučnošću da je Pistorius koristio palicu, odnosno kako se Reeve pokušala palicom zaštititi.

 

Naravno, mnogi se pitaju ovih dana zbog čega je Oscar to napravio, a kao razlog spominje se - ljubomora. Navodno je Reeve varala Oscara sa svojim bivšim momkom Francoisom Hougaardom koji je ragbi zvijezda u Južnoj Africi.

 

A samo dva dana nakon ubistva Reeva Steenkamp, jedna tv kuća krenula je sa emitiranjem realty - showa ''Tropica Island of Treasure'' u kojem nastupa plavokosa manekenka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.