O'Sullivan: Hvala mom psihijatru

Nakon večerašnje pobjede

O'Sullivan: Hvala mom psihijatru

Adnan Beganović

Ronnie O'Sullivan je večeras po peti put postao svjetski prvak u snookeru. U finalu je savladao Barryja Hawkinsa i tako se pridružio Steveu Davisu i Stevenu Hendryju, dvojcu kojem je prije O'Sullivano jedino pošlo za rukom da odbrane titulu svjetskog prvaka.

"Prije sveka želim čestitati Hawkinsu. Nikad niko ovako nije igrao protiv mene. Nisam ga se mogao otarasiti. Fenomenalno finale i drago mi je da sam bio dio istog. Imao sam uspona i padova, išao sam gore i dole, ali moj psihijatar mi je pomogao i on je jedan od najzaslužnijih za moje posljednje dvije titule", nakon finalnog meča izjavio je Ronnie 0'Sullivan.

Tokom posljednje godine mi je bilo malo dosadno, ništa se nije dešavalo, pa sam se vratio. Volim ovaj turnir, volim Crucible Theatar. Nije mi nedostajao snooker u ovih godinu dana, nedostajalo mi je nešto da me preokupira", dodao je svjetski šampion.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.