Osvajaču zlatne medalje stan na poklon

Jang Hak-seon obradovao svoju siromašnu porodicu

Osvajaču zlatne medalje stan na poklon

Novi nacionalni heroj Južne Koreje, 19-godišnji Jang Hak-seon koji je osvojio zlato u skoku sa motkom izjavio je kako će od nagrade za medalju da obezbjedi stan svojim roditeljima.  

Južnokorejska građevinska kompanija obećala je pokloniti stan ovom mladiću kog siromaštvo nije omelo da ostvari ogroman uspjeh, osvajanje olimpijske medalje.

Jang je naime izjavio kako će svojim roditeljima koji žive u plasteniku sada moći kupiti stan, a izvjesna kompanija iz Gvangdžua se ponudila da njegovoj porodici besplatno izgradi stan od 116 kvadratnih metara čija se vrijednost procjenjuje na oko 209 hiljada dolara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije