Otvaranje Zeničke arene 20. marta
Radovi u zeničkoj Gradskoj areni u finalnoj fazi

BiH dobija modernu dvoranu

Otvaranje Zeničke arene 20. marta

Radovi na izgradnji Gradske arene u Zenici ušli su u finalnu fazu, a svečano će biti otvorena 20. marta, za Dan grada Zenice.

Općina Zenica za izgradnju izvanredne dvorane koja će biti jedna od najboljih u Bosni i Hercegovini potrošiće ukupno 35 miliona maraka.

Posljednjoj fazi radova Općina Zenica finansiraće sa osam miliona maraka,  iz ovogodišnjeg budžeta koji ukupno iznosi 42.625.000 KM.

Dvorana će moći primiti 6.200 gledalca, a na njenu izgradnju građani najvećeg grada srednje Bosne čakaju punih 26 godina.

San će im biti i definitivno ostvaren 20. marta. Podsjetimo, u Gradskoj areni u Zenici održaće se i prvi bosanskohercegovački košarkaški All - Star susret, u kojem će nastupiti naši najbolji košarkaši današnjice. Spektakl u organizaciji SportSport.ba održaće se 4. jula, čime ćemo dati puni doprinos afirmaciji naše košarke, ali i novootvorene dvorane kojom se trebaju ponositi svi Bosanci i Hercegovci!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.