Otvorena sezona skokova u Mostaru

Mostarska eskadrila

Otvorena sezona skokova u Mostaru

Skakači sa Starog mosta u Mostaru su jučer zvanično otvorili sezonu skokova koja se prema njihovim riječima nikada i ne zatvara, ali ovaj tradicionalni pozdrav proljeću obilježava prvi skok na glavu u ovoj godini.

Pored trostrukog šampiona u skokovima na glavu Liste Lorensa koji se vinuo sa prvom ovogodišnjom lastom skočila su još četiri skakača na noge i na ovaj način oborili rekord u skokovima sa mosta. Dubina Neretve u ovo doba godine je omogućila da uporedo skače skakač na glavu i četvorica na noge, a u svim drugim prilikama sa manjim nivoom izvedba “mostarske eksadrile” bila bi gotovo nemoguća.

Izvedbu eskadrile su pratili i legende skokova sa mosta među kojima je bio i Mirza Pašić Deda koji je naglasio kako se ovakav skok nikada nije izveo sa mosta. Obzirom da je Deda član žirija na skokovima nije mogao da potvrdi koji od trojice skakača na glavu (Arman Puzić, Listo Lorens, Haris Džemat) ima najviše šanse za pobjedu ove godine. Deda je naglasio kako će samo jedan moment dekoncentracije među skakačima odlučivati o ovogodišnjem šampionu.

Legenda mostarskog pozorišta Saša Oručević koji je PR kluba skakača Mostari naglasio je kako se u enciklopedijama visinskih skokova nalaze Mostarski skokovi i kako je ovo pored sporta najstariji turistička atrakcija na ovim prostorima te kako očekuju veću podršku za organizaciju ovogodišnjih skokova.  

Predsjednik kluba skakača Mostari Elvis Redžić je naveo kako su u toku pripreme za ovogodišnje skokove koji će organizaciono biti još kvalitetniji i kako ove godine očekuju još veći broj sponzora.

Mostar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.