Otvoreno EP u kajaku i kanuu u Banjaluci

Otvoreno EP u kajaku i kanuu u Banjaluci

O. Lekić


Na Trgu Krajine u Banjaluci  13. jula, svečano je otvoreno Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama za juniore i seniore do 23 godine.

Brojne sportiste i Banjalučane prvi je pozdravio predsjednik Organizacionog odbora prvenstva i gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović, koji je rekao da je Banjaluka dobila ovo EP zahvaljujući svojoj ljepotici - stazi u kanjonu Vrbasa, jednoj od najatraktivnijih kajak-kanu staza u Evropi. On je podsjetio da je iza nas uspješna organizacija brojnih međunarodnih sportskih takmičenja i izrazio uvjerenje da će i EP u kajaku i kanuu proći u najboljem redu.

Posebnu zahvalnost što se prvenstvo održava u Banjaluci , Davidović je izrazio predsjedniku Evrposke kajak-kanu federacije Albertu Vudsu. Na kraju obraćanja, Davidović je pozvao sve ljubitelje sporta, Banjalučane i njihove goste, da dođu u kanjon Tijesno i podrže mlade kajakše i kanuiste.

Ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske, Nada Tešanović, kazala je da je Banjaluka uvijek bila u Evropi, a da je Evropa sada došla u Banjaluku. On je naglasila, da je potvrda ove teze, činjenica da su na Evropsko prvenstvo došli takmičari iz 26 evropskih zemalja.
Prvenstvo je svečano otvorio predsjednik Evropske kajak-kanu federacije, Albert Vuds, koji se zahvalio svima u Banjaluci što su uspjeli organizovati jedno ovako veliko takmičenje. Posebne ovacije publike, Vuds je dobio kada je rekao da se među mladim sportistima, učesnicima prvenstva, kriju budući olimpisjki šampioni.

Predsjednik Kajak-kanu kluba Vrbas, Milan Mazalica, rekao je da je staza u Tijesnom u potpunosti spremna za takmičenja. On je, takođe, pozvao sve Banjalučane da dođu i vide takmičenja, sa posebnim naglaskom na noćnu trku, u subotu 16. maja u 21 čas.
Takmičenja na Evropskom prvenstvu počinju danas u 9.30 časova.

Sve informacije o prvenstvu možete saznati na interent stranici www.kajakvrbas.com.

Nakon svečanog otvaranja, nastupio je zagrebački bend Elemental.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.